سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اعتیار سایبری,اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت ششم/تعامل انسان وکامپیوتر)
جان لیلی[1]، یک پژوهشگر مشهور و جوان، در سال 1972، یک پژوهش موردی بر روی مغز را که به منزله واحدی ذخیره‌ساز، تمامی پایگاه‌های اطلاعاتی که دانش و شناخت‌هائی از جهان را در خود دارد انجام داده است. «برنامه‌ریزی و فرا برنامه‌ریزی در بیوکامپیوتر انسانی»[2]. این مطالعه، با یک محتوای محض علمی، در محافل دانشگاهی تقریباً بدان توجهی نشد، ولیکن نویسنده‌اش بطور جدی به امید تازه‌ای در حوزه داستان‌های علمی تخیلی قلمداد شد. در این مقاله مورد بحث، تیموسی لیری، بین اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ در سال 1456 و ظهور کتاب شخصی و اختراع استیون جابز[3] و استیون ووزنیاک[4] - اختراع کامپیوتر شخصی با عنایت به اینکه انتشار کتاب شخصی و کامپیوتر شخصی زمینه ارتقاء به یک سطح بالاتر را فراهم نموده _ پیوندی ایجاد کرده است؛ سطحی که دسترسی کیفی به معلومات جهانی را با شتاب بیشتر و امکان مشارکت و اتصال فوق‌العاده ممکن ساخته و منشاء تحولی در جامعه شده است.
برای وی، مسئله «اعتیاد سایبری»[5] در یک روند تحول آمیز اجتماعی جای گرفته و با خرده نظام شکل گرفته توسط انسان و ابزار اطلاعاتی در تعامل است. در این روند، برخی افراد، ناتوانی خود را از ترک جهان مجازی آشکار می‌نمایند، ناتوانی از زندگی بدون تبادلات مستمر علائم الکترونی بین مغزشان و کامپیوتر.
همکاری و تعامل بین انسان و ماشین فرا سایبری او که مجهز به کلام و هوش مصنوعی است، از یک استقلال تحلیلی بهره گرفته و موجد یک قدرت ویژه در عمل و تصمیم واقع می‌گردد، که قبلاً از سوی نویسندگان داستان‌های علمی تخیلی بدان اشاره شده است.
برای معتادان سایبری، این مسئله بمنزله چهار راهی بزرگ در عادات ایشان است. این شاهکار فناوری در اصل، عامل تغییر نمایه‌های دنیای مجازی بوده و در مقطع زمانی کنونی تنها نقطه جلب توجهات بشری است. این مفهوم واقعیت مجازی، در حال حاضر فضاهای داستان‌های علمی تخیلی را در می‌نوردد و ظهور ابزارهای بسیار پیچیده واقعیت‌گرا و درونی شده، حقیقتی است که از متن ذیل فراتر می‌رود و تفکر را بر می‌انگیزاند: «یک واقعیت مجازی، جهانی است پدید آمده توسط کامپیوتری که مفهوم اندیشه را دگرگون کرده است».
بر اساس نظریه نظام‌های پیشرو در واقعیت مجازی، همچون جایگزین‌های آتی روابط جنسی و داروها، برتری با داستان‌های علمی تخیلی جدید و خط سایبری است.( بارت کوسکو ،تفکر فازی، 1993) [6].
-------------------------------------------------------------------------------
[1] - John lilly
[2] - Programming and Meta programming in the human bio - computer
[3] - Steven jobs
[4] - Steven wozniak
[5] - cyberaddiction
[6] - Bart – kosko (Fuzzy thinking)


نوشته شده در  سه شنبه 89/11/19ساعت  1:50 عصر  توسط محمد حسین 
 

کلمات کلیدی:

نظرات دیگران()

اعتیاد سایبری ,اعتیاد نوظهور بدون دارو(قسمت هفتم/شاخص های اعتیاد به اینترنتDSM-IV )
در آغازین سالهای 90، با گسترش شیوه‌های چندرسانه‌ای و بویژه با روی کار آمدن وب، دانشگاه‌های آمریکایی می‌توانستند با یک نگرانی جدی، تعداد فزاینده دانشجویان جوانی را که علائم این شکل جدید رفتار اعتیاد آمیز را از خود بروز می‌دهند تصدیق کنند: «وابستگی سایبری»[1]. مقالاتی که به این موضوع پرداخته‌اند بسیار کم‌اند خواه در قاره کهن، خواه در ایالات متحده یا کانادا، اگر چه در این کشورها در مؤسسات و دانشگاه‌ها، برنامه‌های تحقیقاتی بسیار پیشرفته‌ای در زمینه رفتارهای اعتیادآمیز وجود دارد. تحقیقات میدانی انتشار یافته در ایالات متحده توسط اعضاء هیأت‌ علمی دانشگاه بخشی از موارد عینی و واقعی است که با تمامی شاخص‌های طبقه‌بندی شده اعتیاد منطبق است. همچنین یک مؤسسه یاریگر به معتادان سایبری که از سوی روانپزشک آمریکای شمالی، ایوان، کی – گلد برگ[2] ایجاد شده است، در صفحه اخبار وب سایت، شاخص‌های نمونه ناهنجاری‌های اعتیاد به اینترنت[3] (IAD) را درج کرده است، شاخص‌هائی که بر اساس مقیاس DSM-IV اقتباس شده است. وابستگی در موارد استفاده ناهنجار، استفاده نابجا از اینترنت و منجر به اختلالی که با سه شاخص زیر (یا بیشتر) در یک دوره حداقل 12 ماهه دیده شود، آشکار می‌گردد:
شاخص‌های اعتیاد به اینترنت (اقتباس ازDSM-IV )
I تحمل، همانگونه که در هر یک از پیشنهادات زیر تعریف شده است:
A. یک افزایش فزاینده، برای کسب رضایت، که با زمان سپری شده اتصال به اینترنت نشان داده شده است.
B. یک کاهش مشخص تأثیر، چنانچه زمان سپری شده اتصال به اینترنت همواره یکسان باشد.
II. نشانه‌های[4] عدم اتصال به اینترنت، در هر یک از پیشنهادات زیر توضیح داده شده است:
A. نشانه‌های معمول عدم اتصال به اینترنت
1. توقف یا کاهش مدت زمان اتصال به اینترنت که تحمل آن دشوار و ظاهراً بطول انجامیده است.
2. دو یا بیش از دو پیشنهاد زیر، پس از چندین روز تا یک ماه به نسبت شاخص‌ یک آشکار می‌شود.
الف: اضطراب روانی
ب: خیالپردازی و تخیل درباره اینترنت
ج: حرکت‌های ناهنجار و ناخواسته با انگشتان دست
3. نشانه‌های شاخص B یک ناکارکردی در نظم اجتماعی و در کار یا زمینه‌های مهم دیگر ایجاد می‌کند.
B. استفاده از اینترنت یا یک امکان مشابه بر‌خط، امکان از بین رفتن یا دور شدن از نشانه‌های سندروم عدم اتصال به اینترنت را ممکن می‌کند.
III. تقریباً همیشه در مدت زمان بیشتر و اغلب اوقات نسبت به دفعات اولیه دسترسی به اینترنت امکانپذیر است.
IV. یک میل همیشگی یا تلاش‌هائی بی نتیجه برای متوقف کردن اتصال به شبکه یا کنترل استفاده از اینترنت وجود دارد.
V. بخش عمده‌ای از زمان فراغت فرد در فعالیت‌های کاربری اینترنت سپری می‌شود (خرید کتاب‌های تخصصی، برررسی بی وقفه موتورهای جدید جستجو، جستجوی خدمات دهندگان جدید اینترنت).
VI. فعالیت‌های اجتماعی، سرگرمی‌ها، فعالیت‌های خلاقانه، در نتیجه استفاده از اینترنت کاهش پیدا می‌کند.
VII. به رغم آگاهی از مشکلات اجتماعی، از جمله پر مشغله بودن، رابطه‌ای و روانشناختی، که برخی اوقات یا بطور مداوم بواسطه کار با اینترنت روی می‌دهد، بر استفاده از اینترنت پافشاری می‌شود (محرومیت از خواب، مشکلات زناشویی، تأخیر در قرار ملاقات، بویژه به هنگام ساعات اولیه صبح، غفلت از فعالیت‌های روزانه، یا احساس ترک گفته شدن از سوی نزدیکان).
--------------------------------------------------------------------------------
 [1] - cyberdependance
 [2] - Ivan K. Goldberg
 [3] - Internet Addiction Disorders
 [4] - syndrome
0000000000000000000000000000000000


نوشته شده در  سه شنبه 89/11/19ساعت  1:50 عصر  توسط محمد حسین 
 

کلمات کلیدی:

نظرات دیگران()

<   <<   11   12   13   14   15   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
آسیب های روانی اینترنت
اعتیاد ‌از‌ نوعی ‌دیگر ، آسیب شناسی موبایل
[عناوین آرشیوشده]